Tags

, , , , , , , , , ,

Και αφού λοιπόν φέτος την Άνοιξη πέρασα 3 μήνες αγκαλιά με τον ατμομάγειρα μου, τον οποίο έχω 8 χρόνια… ο γλυκούλης μου τα έπαιξε. Βέβαια ακόμα λειτουργεί, αλλά… προτιμώ να τον αντικαταστήσω με έναν νέο παρά να μείνω χωρίς ατμομάγειρα και τελευταία στιγμή να ψάχνω για νέο.
Πολύ γκομενέ μου ακούγεται αυτό. Σαν αυτό που για να χωρίσεις πρέπει να βρεις άλλο γκόμενο πρώτα. Το γνωστό “Πιθήκι” -πρώτα πιάνεις το καινούργιο κλαδί και μετά αφήνεις το χέρι από το παλιό-.
Εντάξει, το παραδέχομαι! Το έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν και όχι μόνο μία φορά… Γιατί όταν δεν το έκανα είχαμε δράματα… Κλάματα, γενικότερη άρνηση, ενέσεις στον hondo -ξεπαραδιαζόταν η μαμά μου στην Estee Lauder, για να μην είμαι στεναχωρημένη-, χάσιμο βάρους (αυτό βέβαια δεν το έλεγες και κακό, αλλά εκείνα τα χρόνια δεν ήταν και αναγκαίο… και άλλα συναφή.
Για να μην έχουμε τα ίδια λοιπόν, αν και τώρα που μεγάλωσα το ξεπέρασα… Άρχισα την έρευνα αγοράς.
Τα μοντέλα πολλά, τα κουμπάκια ακόμα περισσότερα, γενικότερα μια δυσκολία παντού. Μέχρι που πήρε το μάτι μου τον ατμομάγειρα της Philips, από την σειρά του Jamie Oliver. Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το flavor booster. Δηλαδή ένας χώρος από τον οποίο περνάει ο ατμός, και στον οποίο μπορείς να βάλεις μπαχαρικά ή αρωματικά και να “καρυκεύσεις” έξτρα το φαγητό σου.
Έψαξα, τους βρήκα και τους ζήτησα πληροφορίες για το πού θα γινότανε η επόμενη παρουσίαση του, για να πάω να τον δω Ήμουνα βλέπετε λίγο διστακτική για το αν το περιβόητο flavor booster κάνει δουλειά. Τελικά αποφασίσανε να μου τον στείλουνε να τον δοκιμάσω. Είδες με το blog; Έχω και τα τυχερά μου…
Η χαρά μου απερίγραπτη, μέχρι και το φις ήταν αγγλικό, μύριζε Αγγλία! Αν και μέσα είχε κάρτες με συνταγές του jamie, εγώ όπως πάντα, προτίμησα να κάνω τα δικά μου.

Τελικά έμεινα ευχαριστημένη και να γιατί:
A. δεν είναι ηλεκτρονικός, ας το παραδεχτούμε τα κομπλικε πράγματα χαλάνε πολύ πιο εύκολα, και εγώ θέλω ένα εργαλείο.
Β. καταλαβαίνει πότε έχει υπερθερμανθεί, γιατί κάποια δεν του έβαλε πολύ νερό, και σταματάει. Με αυτόν τον τρόπο δεν καιγεται. Σημαντικό για κάποιον που εύκολα ξεχνιέται…
Γ. Το flavor booster κάνει δουλειά εγγυημένα!!!! και
Δ. δεν είναι του πανακρίβου.Ίσα ίσα η άποψη μου είναι οτι είναι value for money.
Νομίζω λοιπόν οτι τώρα νιώθω έτοιμη να αφήσω τον παλιό μου ατμομάγειρα για τον νέο μου! Αν και φοβάμαι οτι ο παλιός μου ήδη έχει γίνει πράσινος από το κακό του. (Ούτε γκόμενος να ήταν!)

Πράσινο Κοτόπουλο με πατάτες με πάπρικα

2 στήθη κοτόπουλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα σε κόκκους
1 κουταλιά μουστάρδα dijon
1 χούφτα αμύγδαλα ωμά (δεν χρειάζεται να είναι ξασπρισμένα)
1/2 ματσάκι άνηθο
λίγο ελαιόλαδο
4 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
λίγη πάπρικα (απλή ή καπνιστή)
λίγο κρεμμύδι σε σκόνη
λίγο τσάι του βουνού (για το flavor booster)
έξτρα ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Σε ένα μπλέντερ χειρός βάλε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και λιώσε τα. Πρόσθεσε τον άνηθο και λιώστε τα μέχρι να γίνουν πάστα. Τέλος πρόσθεσε τα αμύγδαλα και χτύπησέ τα έτσι ώστε τα αμύγδαλα να είναι χοντροκομμένα. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο άλειψε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την πάνω πλευρά και τοποθέτησέ τα στον ατμομάγειρα. Τέλος σε ένα άλλο “καλαθάκι” βάλε τις πατάτες και αρωμάτισέ τες με την πάπρικα και το κρεμμύδι σε σκόνη.
Στο flavor booster πρόσθεσε το τσάι του βουνού. Ναι! τσάι του βουνού. Βάλε τα καλάθια με το κοτόπουλο και τις πατάτες από πάνω και ψήσε τα για 30 λεπτά.
Σέρβιρέ τα ως έχουν με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και μια ωραία σαλάτα και έξω από την πόρτα. Και ελαφρύ, και νόστιμο και γρήγορο σε 35 λεπτά τρως. Επίσης, αν αντί για φιλέτο κοτόπουλο χρησιμοποιήσεις σνίτσελ κοτόπουλο, που δεν είναι πολύ χοντρό μπορεί να φας και σε 20 λεπτά. Εκτός αν το γεμίσεις και το κάνεις ρολό, εκεί θέλει μισή ωρίτσα…

Να! κοίτα…

IMG_5116

πι.εσ.1
Ακόμα δεν τον έχω επιστρέψει και να σας πω μακάρι να τον ξεχνάγανε και να τον κράταγα εγώ! Όχι από τσιγκουνιά, αλλά γιατί έχω ερωτευθεί το αγγλικό του φις. 🙂

πι.εσ.2
Η Ν. επιστημονικά το “Πιθήκι” το λέει “σχέση εξάρτησης”… και είναι συμπεριφορά. Εγώ πάντως, ήδη μια εξάρτηση την νιώθω.

πι.εσ.3
Κρίμα που είναι συμπεριφορά και όχι σύνδρομο, γιατί το “‘Ειπ σίντρομ” (Ape syndrome), όπως το αποκαλώ εγώ, μου έκανε κάτι σε πολύ επιστημονικό :p

πι.εσ.4
Είπαμε ο ατμομάγειράς θέλει φαντασία. Φαντασία και στο flavor booster! Δοκιμάστε να του βάλετε τσάι γιασεμιού και να ψήσετε φιλέτα γλώσσας.

πι.εσ. 5
Και βέβαια μην τα περιμένετε και όλα από το flavor booster… “Κουνήστε και εσείς τα χέρια σας” φτιάξτε πάστες-σάλτσες από μυρωδικά, μπαχαρικά και ότι άλλο σκεφτείτε και καρυκεύστε το φαγητό σας

πι.εσ.6
Τον Σεπτέμβρη θα έχει ολόκληρο σέσιον με συνταγές στον ατμό. Προβλέπεται φαγανό καλοκαίρι. Μέχρι τότε όμως μην ξεχνάς και αυτή του Σολωμού, με την Νο1 καλοκαιρινή σαλάτα από μαριναρισμένα κολοκυθάκια.
http://soumada.tumblr.com/post/48061113784

σσσσσσσσσσσ…
http://soumada.tumblr.com/post/57086319985

Advertisements