Tags

, , , ,

Save the date…

Όχι… δεν παντρεύομαι, αλλά να…
σε λιγότερο από μήνα έχω γενέθλια -και μετά Χριστούγεννα και μετά πρωτοχρονιά…-

Άρα κομμένο το αλκοόλ, οι υδατάνθρακές, τα γλυκά, τα μεζεδάκια, οι σοκολάτες, οι λιγούρες και οι έξτρα θερμίδες.

Ξεκινάω εντατικά τον σωστό καθαρισμό του προσώπου μου κάθε βράδυ, τις μάσκες και την καθημερινή χρήση σέρουμ, ενυδατικής και κρέμας ματιών. Βαζάκια και μπουκαλάκια που είχα να τα δω από το καλοκαίρι

Βάζω μπροστά εντατικό περπάτημα και στις καλές μέρες ξαναβγάζω το ποδήλατο.
Στις κακές μέρες η γυμναστική πάει περίπατο, γιατί -δυστυχώς- είναι το πρώτο πράγμα που ακυρώνω πάντα όταν βρέχει
ή όταν είμαι πολύ κουρασμένη λόγω δουλειάς. Φαινόμενο πολύ συχνό.

Και βέβαια διατροφή… άρα ο ατμομάγειρας παίρνει φωτιά!

Όλα τα ημερολόγια κλειδώνουν στις 14 Δεκεμβρίου, και στο φόρεμα της γιαγιάς. -Αυτό που θέλω να φορέσω ντε!-

Τώρα είναι και η εποχή που θυμάμαι τον όρκο που έδωσα πέρσι (και πρόπερσι και παραπρόπερσι και πάει λέγοντας…), τον όρκο που έδωσα και δεν τήρησα. Όρκο αιώνιας φροντίδας στον εαυτό μου. Ότι δηλαδή όοοοοοοολα αυτά που κάνω αυτόν τον μήνα, θα τα κρατήσω όooooλο τον χρόνο και θα τα κάνω συνήθεια και θα είμαι φιτ, όμορφη και αδύνατη για πάντα. #νοτ

Τι να κάνουμε τώρα; Είμαι από αυτές που πάντα τελευταία στιγμή τρέχουν να προλάβουν… τα γενέθλια? τις γιορτές? το καλοκαίρι? τον γάμο της φίλης?
Ναι! Τέτοια είμαι! Και για να είμαι ειλικρινής μ’ αρέσει κιόλας.

Τσαράκι στον ατμό!

Φιλέτο από λευκό ψάρι -πέρκα
Πατατούλες μικρές

Για την πάστα
Μουστάρδα dijon
wasabi
1 κουταλάκι σπόρους κόλιαντρο
1 κουταλάκι σπόρους μάραθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι πάπρικα

για το flavor booster
κόλιαντρο σε σπόρους
1 φύλλο δάφνης
1 star anise (αστεροειδή γλυκάνισο)
φλούδα λεμονιού
τσάι του βουνού

για το λαδολέμονο
1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
wasabi
ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 χούφτα λεπτοκομμένο άνηθο (μόνο τα φύλλα)

Πρώτα από όλα βάζω τα μπαχαρο-μυρωδικά στο φλέιβορ μπούστερ. Δεν θα σας ξαναπώ για το νέο μου παιχνίδι τον ατμομάγειρα της philips, αλλά θα σας ξαναπώ ότι το φλέιβορ μπούστερ κάνει δουλίτσα! Για αυτό και το κόλιαντρο και το σταρανίς και η δάφνη και το τσάι του βουνού και το ξύσμα του λεμονιού μπαίνουν όλα στην θηκούλα τους.

Για αρχή ξεκινάω με τις πατάτες που θέλουν και περισσότερη ώρα να ψηθούν. Τις πλένω πολύ καλά τρίβοντάς τες ελαφρά με ένα σφουγγάρι. Τις τοποθετώ στον ατμομάγειρα και τον ρυθμίζω για 10 λεπτά. Αν δεν βρω μικρές πατάτες το κάνω με κανονικές, αλλά τις κόβω κυδωνάτες.

Έπειτα φτιάχνω την πάστα με την οποία θα καλύψω το ψάρι.
Tρίβω στο γουδί τους σπόρους του κόλιαντρου και του μάραθου.
Μετά σε ένα μπολάκι βάζω την μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού, το κόλιαντρο και τον μάραθο, την πάπρικα και το wasabi και τα ανακατεύω κάλα

Με αυτήν την πάστα καλύπτω καλά όλη την πάνω μεριά του ψαριού.
Το τοποθετώ στο καλάθι του ατμομάγειρα και μόλις τελειώσει ο χρόνος για τις πατάτες, τοποθετώ το καλάθι με το ψάρι πάνω από΄ τις πατάτες και ξαναρυθμίζω τον ατμομάγειρα για 25-30 λεπτά (ανάλογα το πάχος του ψαριού)

Ετοιμάζω και ένα γρήγορο λαδολέμονο για τις πατάτες και το ψάρι.
Σε ένα μπολ βάζω λίγη μουστάρδα, λίγο wasabi, λίγο ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του, λίγο ελαιόλαδο, μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και σε 25 λεπτά τρώμε.

Τόσο απλό!

Σερβίρω το ψάρι με τις πατάτες και μια γρήγορή σαλάτα από ντοματίνια. Τα περιχύνω με μπόλικο λαδολέμονο και αλατοπίπερο.

τιπ. 1
Το wasabi χρησιμοποιήστε το ανάλογα με το γούστο σας. Αν πάλι δεν σας αρέσουν τα καυτερά απλά παραλείψτε το.

τιπ. 2
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λευκό ψάρι σας αρέσει! -Όχι πως δεν ταιριάζει και με σολομό βέβαια…

Να! Κοίτα…
http://www.flickr.com/photos/92088869@N08/sets/72157634843364601/with/9392670619/

πι.εσ. 1
Άραγε φέτος τον όρκο θα τον κρατήσω;
Γιατί καλά όλα τα άλλα, το θέμα γυμναστική είναι που με καίει.

πι.εσ. 2
Μα καλά, πώς χώραγε στο φόρεμα;
Θα μου πείς η γιαγιά πολύ πρίν την Μπιονσέ έπινε σιρόπι από σφένδαμο και καγιέν για να κρατιέται σε φόρμα. Και αυτά τα έκανε όσο ζούσα, φαντάσου τι έκανε πρίν.

πι.εσ.3
Δεν υπάρχει χειρότερο βασανιστήριο από το να είσαι σε δίαιτα (εχμμμ διατροφή) και να ετοιμάζεις μεζεδάκια για τσιπουράκια και να μην μπορείς να φας ή να πιεις τίποτα.

πι.εσ.4
Άσχετο, τώρα που το σκέφτομαι, έχω και τα βύσσινα από το λικέρ… Φέτος η black forest μου θα είναι ακόμα πιο μεθυσμένη. Ανυπομονώ…

Και επειδή ξεχνάς…
Αν θες να θυμηθείς περισσότερα τιπς για το μαγείρεμα στον ατμό δες εδώ: https://soumada.wordpress.com/2013/04/15/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE/

Αν πάλι θες να μάθεις περισσότερα για τον ατμομάγειρά μου δες εδώ:
https://soumada.wordpress.com/2013/08/01/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B9/

σσσσσσσσ…
https://soumada.wordpress.com/2013/11/22/save-the-date/

Advertisements