Tags

, , , ,

20140201-194221.jpg

20140201-194229.jpg

20140201-194239.jpg

20140201-194249.jpg

20140201-194258.jpg

20140201-194306.jpg

20140201-194312.jpg

20140201-194318.jpg

20140201-194324.jpg

20140201-194330.jpg

Τα συγκεκριμένα μανιτάρια είναι από το Θανόπουλο…
Δεν ήμουν σίγουρη αν θα τα έφτιαχνα σούπα ή ριζότο, αλλά τελικά κατέληξα εδώ.

Μανιτάρια Λεντινούλες (σσσσσσσς… Shiitake)
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Κονιάκ (αντί για κρασί)
Λίγο βούτυρο
Λίγη παρμεζάνα
Αλάτι – πιπέρι
Ρύζι για ριζότο
Ζωμό από κοτόπουλο

Σε καλά καυτό τηγάνι τσιγαρίζω τα μανιτάρια και όταν είναι έτοιμα τα αφαιρώ από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι με λίγο λάδι αχνίζω το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το ρύζι και το ζεσταίνω καλά. Τα σβήνω με αρκετό κονιάκ και μόλις το απορροφήσει ξεκινάω να προσθέτω σιγά σιγά τον ζωμό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι ρίχνω μέσα τα μανιτάρια και τα αφήνω για ένα λεπτό να ενωθούν οι γεύσεις! Προσθέτω λίγο βούτυρο και την παρμεζάνα. Τσεκάρω στο αλατοπίπερο και σερβίρω!

Το μυστικό μου;
Προσθέτω λίγο κονιάκ, 1/2 καπάκι, πριν τα σερβίρω! ´Ετσι για την γεύση.

Ναι! Αν θες μπορείς να τους βάλεις και άλλα είδη μανιταριών ή να τους ρίξεις από πάνω λίγο λάδι τρούφας.
Εγώ ήθελα την γεύση απλή. Καθαρή.

Advertisements