Tags

, , , ,

20140323-002234.jpg

20140323-002241.jpg

20140323-002246.jpg

20140323-002252.jpg

20140323-002257.jpg

20140323-002302.jpg

20140323-002310.jpg

20140323-002317.jpg

20140323-002324.jpg

20140323-002334.jpg

Ήρθε η ώρα να το παραδεχτώ.
Αφού τσάκισα τα αυγολέμονα όλο το χειμώνα, τώρα το έχω ρίξει στα κοκκινιστά!

Όμως η τελευταία μου εμμονή είναι η ντομάτα με το πορτοκάλι. Με λίγα λόγια ότι φτιάχνω κοκκινιστό, ρίχνω μέσα ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι.

Δεν θυμάμαι αν έχω ξαναφάει αυτόν τον συνδυασμό στο παρελθόν, αν και μάλλον θα το θυμόμουνα! 
:)

Πίσω στο φαγητό τώρα!
Σπίτι μου ο αρακάς πάντα τρώγεται με βασιλικό και οι αγκινάρες αυγολέμονο…
Και τώρα; Δες τι έκανα!

Έβαλα:
Κρεμμύδι
Πράσο 
Σκόρδο
Αρακά
Πιπεριά Φλωρίνης
Αγκινάρες
Τοματίνια
Πελτέ
Κρασί
Πορτοκάλι
Βασιλικό
Αλάτι 
Πιπέρι
Πάπρικα 
Ελαιόλαδο

Πώς το έκανα;
Μάρανα το κρεμμύδι και το πράσο με λίγο αλάτι, σε λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσα το σκόρδο, την πάπρικα τον αρακά και τις πιπεριές. Τοποθέτησα από πάνω τις αγκινάρες και τα τοματίνια. Σε μια κούπα ανακάτεψα τον πελτέ με το κρασί και το έριξα στην κατσαρόλα, για την ακρίβεια πρόσθεσα κι ‘άλλο κρασί. Άναψα το μάτι στο φουλ και μόλις ζεστάθηκε το χαμήλωσα και τα άφησα να σιγοψηθούν.
Όταν ήταν έτοιμα πρόσθεσα το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, τα ανακάτεψα και τα άφησα να σιγοψηθούν άλλα 2 λεπτά. Να ενσωματωθούν οι γεύσεις :p
Τέλος τσέκαρα το αλατοπίπερο, πρόσθεσα τον βασιλικό και τον χυμό από το πορτοκάλι και τα ανακάτεψα καλά.

Σέρβιρα με μπόλικο ωμό ελαιόλαδο και φρεςκοτριμμένο πιπέρι.

Και ξέρεις; Αν το πορτοκάλι είναι γλυκό, δεν θα χρειαστείς ζάχαρη για τον πελτέ…Τι θα έβαζα που δεν έβαλα;
Λίγη χαρίσα! Θα το προτιμούσα ένα τσικ πιο καυτερό.

πι.ες. 
Σήμερα είδα κόσμο που ήθελα πολύ να τους δω! Και παρόλο που δεν έκανα τίποτα άλλο, εγώ το καταχάρηκα! Γεμάτη μέρα!

 

Advertisements