Tags

, , , ,

20140325-005441.jpg

20140325-005454.jpg

20140325-005447.jpg

20140325-005500.jpg

20140325-005506.jpg

20140325-005514.jpg

20140325-005521.jpg

20140325-005530.jpg

20140325-005538.jpg

20140325-005545.jpg

20140325-005551.jpg

20140325-005559.jpg

20140325-005607.jpg

20140325-005615.jpg

20140325-005621.jpg

Είναι αυτό που έχεις τις τσιπούρες στο ψυγείο, και βαριέσαι και λίγο να τις ψήσεις ή ακόμα να τις βάλεις και στον ατμομάγειρα – που γίνονται τέλειες-

Άσε που έχεις πείσει και τον εαυτό σου ότι θες λίγη σούπα. Και κάπως έχεις και μια άρνηση γιατί πώς να το κάνουμε υπάρχουν και αυτές οι μέρες που δεν θες να πατήσεις στην κουζίνα.

Ναι! Για μένα μιλάω.

Θυμήθηκα λοιπόν μια συνταγή που τις “βράζεις” σαν ποσέ θα έλεγα εγώ, σε νερό με μυρωδικά και κρασί. Τρελό νερό το λένε οι Ιταλοί…
Τι τρελό τι μεθυσμένο είπα εγώ… Και αποφάσισα να κάνω πάλι τα δικά μου

Άνοιξα το ψυγείο και ξεκίνησα.

2 τσιπούρες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Λίγο σέλινο
Λίγο άνηθο ή μάραθο
1 καυτερή πιπερίτσα
Μπόλικο θαλασσινό αλάτι
Κόλιαντρο τριμμένο
Πράσινο πιπέρι σε κόκκους
Σπόρους από μάραθο
1 μπουκάλι λευκό κρασί
8 τοματίνια

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, έκαψα λίγο το λάδι και πρόσθεσα τα μπαχαρικά, μέσα εκεί μάρανα τα κρεμμύδια, τον μάραθο και το σκόρδο.
Τέλος πρόσθεσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του ψαριού και σιγόβρασα μέχρι να μαλακώσει ο μάραθος.
Όταν μαλάκωσε έβαλα μέσα τις τσιπούρες και έβρασα για άλλα 10 λεπτά! Και αυτό ήταν.

Σέρβιρα σε ένα πιάτο το ψάρι μαζί με το φινόκιο, το κρεμμύδι και τα τοματίνια.
Και τον υπέροχο κρασάτο ζωμό τον σέρβιρα σαν σούπα! (Κανονικά έπρεπε να τον σουρώσω, αλλά πεινάγαμε…)

Η μόνη μου δυσκολία; Το ξεκοκάλισμα του ψαριού. Αλλά αυτό δεν το γλιτώναμε!
🙂

>

Advertisements