Tags

, , , , , , ,

20140417-041246.jpg

20140417-041256.jpg

20140417-041301.jpg

20140417-041308.jpg

20140417-041314.jpg

20140417-041323.jpg

20140417-041329.jpg

20140417-041335.jpg

20140417-041342.jpg

20140417-041349.jpg

Δεν σου κρύβω οτι με το που έσκασε το καλάθι με τα καλούδια από την Ήπειρο, και είδα το ανθότυρο, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα λυχναράκια της μαμάς μου!

Βλέπεις, κάθε φορά που η γιαγιά θα έφτιαχνε τσουρέκια, η μαμά μου θα έφτιαχνε λυχναράκια. Κλασικά εικονογραφημένα.

Και ενώ φέτος ήμουν σε μουντ να μην φτιάξω τίποτα…
Έφτιαξα και τσουρέκια και λυχναράκια!

Να δες πώς:

Ζύμη από τσουρέκι
1 συσκευασία ανθότυρο Ήπειρος ή ανάλατη μυζήθρα
Λίγο άνηθο ή λίγο δυόσμο
1 αυγό
Κανέλα
Και ζάχαρη στην γεύση σου

Σε ένα μπώλ ανακατέβεις καλά όλα τα υλικά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Παίρνεις ένα μικρό μπαλάκι ζύμης, σαν καρύδι και το ανοίγεις. Βάζεις στην μέση μια κουταλιά της κομπόστας γέμιση και το κλείνεις σαν πακετάκι, προσπαθόντας να αφήσεις στην μέση ένα μικρό κενό.

Τα αφήνεις στην άκρη για μισή με μία ώρα να φουσκώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αλείφεις με αυγό και τα ψήνεις στους 170-180, για 15-20 λεπτά.

Για να σε πείσω έφτιαξα αυτό. Να! δές…

Αν δεν έχεις συνταγή για τσουρέκι, δοκίμασε αυτήν είναι τέλεια!
https://soumada.wordpress.com/2015/04/09/%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B5%CF%82/

πι.ες. 1
Αυτό το λιωμένο βούτυρο γάλακτος της Ηπειρος, που έβαλα στα τσουρέκια ήταν απίθανο! Και πρέπει να ομολογήσω οτι το φοβήθικα λίγο μην μυρίζει πολύ βαριά βουτυρίλα!

Advertisements