Tags

, , , , ,

Το μεσημεριανό.

Δύσκολο μεσημέρι το σημερινό…
Βέβαια και το χτεσινό βράδυ δύσκολο ήταν, αλλά ας μην βγάλουμε τα άπλυτά μας στην φόρα…

Πριν την τηλεφωνικη μου ψ φάση λοιπόν ξεκίνησα να φτιάχνω μοσχαράκι με κολοκυθάκια… Εννοείται της #prosaptheias
Τελικά έπιασα την πάρλα στο τηλέφωνο και παραέψησα λίγο τα κολοκυθάκια, αν αυτό ήταν το λιγότερο. 😦

Πάμε…
Μοσχαράκι με κολοκυθάκια -πιο υγιεινά.

Τα κολοκυθάκια εννοείται δεν τα τηγάνισα όπως θα έπρεπε, αλλά τα έβαλα στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Πάνω σε λαδόκολλα μην πλένουμε τζάμπα!

Τσιγάρισα με λίγο λάδι το κρεμμύδι που έλιωσα στο μπλέντερ ή αλλιώς θα το έτριβα στον τρίφτη. -Για κάποιο λόγο δεν θέλει ψιλοκομμένο αλλά τριφτό.-

“Τσιγάρισα” και λίγο το κρέας επειδή έτσι έκανε η γιαγιά μου (όχι πως είχε πολύ λάδι δλδ για να γίνει η δουλίτσα, αλλά τώρα πια οι περισσότεροι το κατακρίνουν αυτό, αφού τελικά δεν προσφέρει και τπτ).

Πρόσθεσα και μια σκελίδα σκόρδο, από στο σκορδο-πατητήρι, έριξα μέσα και λίγη δάφνη και τέλος τα έσβησα με κρασί. Έριξα και λίγο τοματοχυμό και τα άφησα να σιγοβράσουν.

Όταν ήταν έτοιμο το κρέας πρόσθεσα λίγο πελτέ, 2 γαρίφαλα, τα κολοκυθάκια, αλατοπιπέρωσα και τα άφησα να πάρουν μια δυο βράσεις ακόμα.

Κάποιος τα συνόδευσε με λίγο μπασμάτι… Εγώ πάλι σκέτα!

Όχι δεν χρειαζόταν το ρύζι, αλλά τι να τον κάνω;
Αν δεν υπήρχε η #prospatheia θα είχα ρίξει μέσα και καμιά πατάτα. Και θα ήταν και αυτός χαρούμενος.

Ήταν γευστικότατο και υγιεινό!
#prospatheia χωρίς #prospatheia
🙂

via Tumblrhttp://ift.tt/1lqpOSR

Advertisements