Tags

, , , , , , , , ,

Είναι η μέρα που θα έτρωγα το βράδυ κάτι ελαφρύ. Ένα φρούτο και ένα γιαουρτάκι #prospatheia αγάπη μου…

Έλα μου όμως που βρήκα στην κατάψυξη ένα λουκάνικο αγριογούρουνου!
Έλα μου και που η σαλατούλα το μεσημέρι δεν με έπιασε.
Έλα μου που και το ψηλό αγόρι πεινούσε.

Να μ´αυτά και με εκείνα η #prospatheia πήγε περίπατο.

Τι χρειάστηκα;

Κρεμμύδι
Λουκάνικο από αγριογούρουνο ψιλοκομμένο
Σκόρδο
Πάστα τσίλι
Πάπρικα
Πιπεριά Φλωρίνης
Πιπεριά πράσινη
Μουστάρδα σε κόκκους
Κρασί λευκό
Τομάτα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Παπαρδέλες
Μαϊντανό

Πώς το έκανα;

Το λουκάνικο το “ξεπέτσιασα” πριν το ψιλοκόψω σε κιμά.

Τσιγάρισα λίγο το κρεμμύδι, πρόσθεσα το λουκάνικο, το σκόρδο, την πάστα τσίλι, την πάπρικα, την μουστάρδα, τις πιπεριές και τα έσβησα με αρκετό κρασί.
Πρόσθεσα την ντομάτα και τα σιγόβρασα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Έβρασα τις παπαρδέλες 1.5 λεπτό λιγότερο από ότι έλεγε στο πακέτο και τις πρόσθεσα μαζί με λίγο από το ζουμί τους στην σάλτσα. Τα άφησα να απορροφήσουν την σάλτσα. Τα πασπάλισα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίραμε με μπόλικη παρμεζάνα.

τιπ.
Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό, μόνο κρασί.

Το φάγαμε όλο!
(Ήταν μερίδα για 3…)
Και μετά μου λες γιατί κάνω #prospatheia

TGIF που λένε και στο χωριό μου!

via Tumblrhttp://ift.tt/15xOIK0

Advertisements