Tags

, , , , , , , , , , ,


Σήμερα το λοιπόν ο Π. θα πήγαινε στο ιχθυπωλείο της γειτονιας, να μου πάρει τςιπούρες για το βράδυ!

Γυρνάω λοιπόν σπίτι και τι να δω;
Ναι! 1 κιλό φιλέτο τόνου!
Έπαθα σοκ!
Έφτιαξα γρήγορα μια σως για maguro butsu και έκοψα λίγο φιλέτο και το μαρινάρισα για μεζε! Ήταν ασύλληπτο! Και εδώ που τα λέμε, θα μπορούσα να τον φάω έτσι όλον! Ωμό με λίγη σάλτσα maguro butsu

Παρόλα αυτά τον μαρινάρισα σε ενα μιξ σόγιας και τεριγιακι σως, μαζι με τριμμενο τζιντζερ και γουασαμπι. Κανονικά θα τον άφηνα τουλάχιστον μια ώρα στην μαρινάδα, αλλά δεν άντεχα να περιμένω!

Τον εψησα πολυ λιγο απο καθε πλευρα, τυπου 1,5-2 λεπτα, σε καυτό τηγάνι, αφού πρίν τον είχα στεγνώσει καλά! Έψησα και τα πλαινά γιατί ήταν χοντρά κομμάτια (2 δάχτυλα).
Τον σερβιρα με την ιδια σως που το μαριναρισα!

Ηταν υπεροχο!
Λ. Πάνο έχεις ξαναφάει τόνο στο σπίτι;
Π. Ναι! Γκέισα!

πι.εσ.
Αν είχα λάιμ θα πρόσθετα χυμό και ξύσμα από μισό λάιμ στην μαρινάδα.
Όπως και λίγο σκόρδο, αλλά είχα ξεμείνει από όλα.

μόνο ❤

via Tumblrhttp://ift.tt/16wiShe

Advertisements