Tags

, , , , ,

Δευτέρα σήμερα και μετά την κρεατοφαγία του Σαββατοκύριακου είπα να φάμε ρεβίθια.

Τα μικρόσπερμα Γρεβενών, τα αγαπημένα μου.

Βαριόμουν όμως να τα κάνω πάλι μαγειρευτά, για αυτό είπα να τα φτιάξω σαλάτα.

Μετά μου ήρθε η έμπνευση με το καραμελωμένο κρεμμύδι και το κύμινο και έτσι αρκέστηκα σε μια ζεστή σαλάτα.

Σαλάτα με ρεβίθια, καραμελωμένο κρεμμύδι, κύμινο, καρότο και δυόσμο.

Ρεβίθια (που έχουν βράσει με ένα φύλλο δάφνης)

Κρεμμύδια

Κύμινο σε σπόρους

Πάπρικα

Γλυκό μπούκοβο

Ξίδι μπαλσάμικο

Καρότα σε λεπτές λωρίδες ή ζουλιεν

Δυόσμο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Τόσο απλά τόσο νόστιμα!

Τι θα πρόσθετα;

Ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού στο ντρέσινγκ.

Και την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με λίγο ταχίνι (+το ξύσμα και το χυμό λεμονιου!)

via Tumblrhttp://ift.tt/1KvBFe9

Advertisements