Tags

, , , , ,

Χτες λοιπόν βγήκα στο μπαλκόνι και βρήκα στο μποστανάκι μου τα τελευταία μου μάλλον λαχανικά… Λίγες πράσινες πιπεριές, μια μελιτζάνα και κάτι πράσινα ακόμα τοματίνια.

Και το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πιπεριές γεμιστές με φακές και λαχανικά… Έλα μου όμως που με έπιασε η βαρεμάρα και έτσι αποφάσισα να τα φτιάξω “φαγάκι”

Βγήκε τέλειο, φάγαμε 2 άτομα φαγητό για 3… και 4 μη σου πω! Κατάλαβες…


Φακές με πιπεριές




½ πακέτο φακές

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

2 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουτί ντοματάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκια ρίγανη

Πρώτα βάζω τις φακές αφού τις έχω καθαρίσει και ξεβγάλει να βράσουν για 5 λεπτά σε κρύο νερό.

Τις σουρώνω και στον ίδια κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι με τα φύλλα της δάφνης. Προσθέτω το σκόρδο, τις πιπεριές, τις φακές, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω καλά, προσθέτω ζεστό νερό και τις αφήνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.

Όταν είναι έτοιμες τσεκάρω στο αλατοπίπερο και σερβίρω με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και το παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι botanico.
Πίστεψε με οι φακές ταιριάζουν απίστευτα με τις πιπεριές, κυρίως τις πράσινες! Έστω και μια φορά δοκίμασέ το!

Το συνοδεύσαμε με γραβιέρα Κρήτης, ρακή και ζυμωτό ψωμί.
Το συγκεκριμένο ξύδι είναι παλαιωμένο για 6 χρόνια και δεν φαντάζεσαι την γλύκα που έχει! Και πόσο ταιριάζει η γεύση του στις πιπεριές.

Αξίζει να το δοκιμάσεις!

Και κάποια στιγμή πρέπει να σου πω για την βόλτα μου στο κτήμα του Κώστα Λαζαρίδη, όπου και δοκίμασα όλη την σειρά από τα βαλσαμικά ξύδια που φτιάχνουν και δεν το πίστευα! Γλύκα φυσική και όχι τεχνητή!

Μαγικά! Και πρέπει να στο πω γιατί είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και το να το επισκεφτείς είναι μια ωραία αφορμή για εκδρομή

Aαααα ξέχασα! Είναι φαγητό ότι πρέπει για #prospatheia

via Tumblrhttp://ift.tt/1RbOF8V

Advertisements