Tags

, , , , , , , ,

Tάρτα… Με τοματίνια και πέστο βασιλικού
Για την ζύμη

90γρ βούτυρο (εγώ για να γίνει γρήγορα βάζω σοφτ)

180γρ αλεύρι μαλακό

2 κρόκους

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλάκι ζάχαρη

½ κουταλάκι αλάτι

Εγώ την φτιάχνω στο μηχάνημα.

Στην ουσία ζυμώνεις όλα τα υλικά μαζί.

Είναι ζύμη μπρεζέ και δεν θέλει πολύ δούλεμα απλά να ενωθούν καλά τα υλικά.

Όταν είναι έτοιμη την τυλίγεις με μια μεμβράνη και την αφήνεις για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.

Την ανοίγω σε λεπτή ζύμη και την στρώνω στην ταρτιέρα, την τρυπάω παντού με ένα πιρούνι. Την αλείφω με λίγο ασπράδι αυγού και την ψήνω για 10 λεπτά στους 180 πάνω κάτω.
Για την γέμιση

3-4 αυγά

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (μπορείς να βάλεις και light)

250γρ τριμμένα τυριά (εγώ βάζω ρεγκάτο)

4 γεμάτες κουταλιές πέστο

αλάτι πιπέρι

1-2 κουτάκια με τοματίνια καλά πλυμένα

Όταν κρυώσει λίγο η ζύμη, της απλώνω πάνω τις 2 από τις 4 κουταλιές πέστο να καλυφτεί καλά όλη.

Ανακατεύω σε ένα μπολ όλα τα υλικά της τάρτας. Πρώτα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τις 2 κουταλιές πέστο, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος προσθέτω τα τυριά.

Τέλος με προσοχή στολίζω όλη την επιφάνεια της τάρτας με μισά τοματίνια.

Την πιπερώνω καλά από πάνω και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω για 30-35 λεπτά.

Έτοιμη!

via Tumblrhttp://ift.tt/1SYaZq8

Advertisements