Tags

, , , , , , , , , ,

Τσακ μπαμ

Σήμερα λοιπόν γυρνώντας από την δουλειά έκανα μια ωραία βόλτα στην ακρόπολη. Βλέπεις το γραφείο μου είναι στο σύνταγμα και συνήθως παρκάρω Συγγρού Φιξ, έτσι όποτε μπορώ περπατάω για να πάω ή να γυρίσω από το γραφείο. Ειδικά στην επιστροφή το να περπατάω μέσα από την Πλάκα με ηρεμεί.

Ωραία η βόλτα, αλλά γύρισα σπίτι και πεινούσα σαν λύκος. Και για την ακρίβεια, γύρισα με μια όρεξη να φάω μακαρονάδα, την οποία σκεφτόμουν από την Κυριακή, αλλά που να μαγειρεύεις για έναν;

Σκέφτηκα λοιπόν αυτά τα γουάν ποτ φαγάκια, που τώρα είναι και της μόδας. Μόδα ξε-μόδα, αν είσαι εργένης είναι μια χαρά. Ούτε να πλένεις ούτε να δυσκολεύεις την ζωή σου.

Αφού απέρριψα την ιδέα να φτιάξω φρέσκο πέστο, γιατί βαρέθηκα, άνοιξα την κατάψυξη και βρήκα κάτι γαρίδες. Αυτό ήταν.

Έπρεπε να φτιάξω γαριδομακαρονάδα. Αλλά μιας και ήμουν μόνη μου δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να την φτιάξω “κανονικά”.

Γουαν ποτ πάστα λοιπόν και θα ήμουν εγώ το πειραματόζωο μου.

Αποφάσισα να τσιγαρίσω τα υλικά λίγο, για να πάρουν καλύτερη γεύση.

Γαριδομακαρονάδα για έναν
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα 2 και μετά σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
8-10 γαρίδες κατεψυγμένες (τις μεγάλες)
10 τοματίνια, κομμένα στα 4
Φύλλα βασιλικού
Κουρκουμά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
1/4 του πακέτου μακαρόνια

Την έφτιαξα στο μικρό μου κατσαρολάκι, οπού ναι έκοψα τα μακαρόνια στην μέση, αλλά ήμουν μόνη μου και μπορούσα να κάνω ότι θέλω.
Εσύ φτιάξε την σε ένα τηγάνι για να χωρέσουν ολόκληρα τα μακαρόνια.

Τι έκανα;
Πρώτα τσιγάρισα ένα μέτριο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, πρόσθεσα τις γαρίδες και το σκόρδο, αφού άλλαξαν χρώμα οι γαρίδες πρόσθεσα ψιλοκομμένα τοματίνια, πιπέρι, αλάτι και κουρκουμά και λίγο τσίλι.
Ανακάτεψα καλά, έριξα ζεστό νερό και όταν πήραν μια βράση, πρόσθεσα φυλλαράκια βασιλικού και τα μακαρόνια.
Το νερό κάλυπτε τα μακαρόνια ένα δαχτυλάκι, αλλά είχα το νου μου μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα.
Έβρασα για 8 λεπτά, όσο έλεγε στο πακέτο δηλαδή, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
Τσέκαρα στο αλατοπίπερο και ήταν έτοιμα για σερβίρισμα. Σε 10 λεπτά έφαγα! Άντε 15…

Και να σου πω, ήταν καλύτερη και από την “κανονικά” μαγειρεμένη γαριδομακαρονάδα, γιατί ήταν σωστά μελωμένη.

τιπ. 1
Αν θες σβήσε τις γαρίδες και με λίγο ούζο

τιπ. 2
Εμένα οι γαρίδες μου ήταν καθαρισμένες. Αν χρησιμοποιήσεις τις κανονικές θα βγει πολύ πιο γευστική. Μην ανησυχείς δεν θα χρειαστούν περισσότερο βράσιμο!

πι.ες. 1
Να ξέρεις οι γαρίδες βολεύουν πολύ αν έρθει ξαφνικά κόσμος στο σπίτι. Κάνουν τέλεια γαριδομακαρονάδα ή ριζότο. Δες εδώ την γρήγορη συνταγή για ριζότο… http://soumadasoueveryday.tumblr.com/post/133875317021/τις-προάλλες-λοιπόν-ήρθε-από-το-φάληρο-η-φίλη-μου

πι.ες. 2 
Η γαριδομακαρονάδα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά

πι.ες. 3
Φτιάξτε τη στο άλλο σου μισό και θα με θυμηθείς!
(Όλα τα υλικά επι δύο)
via Tumblrhttp://ift.tt/246uQVK

Advertisements