Tags

, , , , , ,

Στα γρήγορα….

250γρ αλεύρι

½ φακελάκι μαγιά και λίγο παραπάνω

Αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

150μλ χλιαρό νερό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Να πω οτι δεν ζυμώνω την ζύμη στο χέρι αλλά στο μηχάνημα.

Βήμα 1.

Στο νερό ρίχνω την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύω καλά να λιώσουν. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα αφήνω για 3 λεπτά να αρχίσει η μαγιά να τρέφεται με την ζάχαρη. Θα το καταλάβεις γιατί κάνει ένα στρώμα από πάνω σαν αφρό, σαν καϊμάκι

Βήμα 2.

Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι και μόλις περάσουν τα 3 λεπτά ρίχνω το μείγμα των υγρών στο αλεύρι και ξεκινάω το ζυμωμα.

Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και όχι σφιχτή. Ίσως και να νιώθεις πως κολλάει λίγο Εγώ δεν την ζυμώνω πολύ ώρα. Την βγάζω από τον κάδο, την φτιάχνω μια ωραία μπάλα, την καλύπτω με ελαιόλαδο και την τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ που έχω καλύψει τα τοιχώματα του επίσης με ελαιόλαδο. Την αφήνω μια ώρα να φουσκώσει για 45-60 λεπτα. Μετά θα δεις είναι πολύ ελαστική, την ανοίγω είτε με τα χέρια είτε με έναν πλάστη πάνω σε λαδόκολλα. Για να την ανοίξω χρησιμοποιώ σιμιγδάλι ψιλό, για να γίνει τραγανή!

Μπορείς να την κάνεις όσο χοντρή ή λεπτή θέλεις! Εμένα μ´αρεσει πολύ λεπτή!

Από πάνω της βάζεις οτι θες εσύ! 😉

Πρέπει να την ανοίξεις πάνω στην λαδόκολλα γιατί έτσι θα μπορέσεις να την μεταφέρεις μετά στον φούρνο.

Μιας και το μυστικό είναι να έχεις προθερμάνει καλά τον φούρνο και το ταψί που θα την ψήσεις στους 220-250 (ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου) πάνω κάτω.

Εγώ με την βοήθεια ενός δίσκου μεταφέρω την λαδόκολλα με την πίτσα στο καυτό ταψί. (Το ταψί το έχω στην χαμηλή σχάρα. Αφήνω εκεί την πίτσα για 10 περίπου λεπτά και μετά για άλλα 5 λεπτά στην πάνω πάνω σχάρα (Στα τελευταία 5 λεπτά χαμηλώνω τον φούρνο στους 200)

Αν την κάνεις πιο χοντρή ίσως θέλει λίγα λεπτά παραπάνω ψήσιμο!

Τιπ.1

Τις 2 τελευταίες φορές έχω δοκιμάσει το αλεύρι της barilla και έχει βγει πολύ καλή!

Τιπ.2

Το νερό να είναι χλιαρό και όχι ζεστό, μη σου κάψει την μαγιά!
Τιπ.3

Εγω στην σάλτσα βάζω σκόρδο, κύμινο, τοματίνια, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

Φτάνει για 2 πολυυυυυυ πεινασμένους!

via Tumblrhttp://ift.tt/2eDaDED

Advertisements